musiksportfilmlitteratur

Saturday, February 03, 2007

En religion i Fjällrävenjackor

Det här med klimathotet känns allt mer som en ny religion där översteprästerna känns igen på sina Fjällrävenjackor. Människan har gjort fel, måste nu visa att hon ångrar sig, att hon är redo för botgöring, det vill säga något slags miljöskatter som införs på allt möjligt. Vi ska ner på knä inför överheten som kanske kanske, om vi betalar tillräckligt mycket i miljöskatt, ser till att rädda världen. Skräm oss med domedagen och vi faller på knä och erbjuder oss att betala vad som helst, bara vi skonas, det är så det funkar.

Och när alla miljöexperter som får komma till tals säger samma sak i TV, radio och tidningar, då blir jag misstänksam. För ett ge ett exempel: Hur ska dagens vetenskapsmän kunna säga hur livet – och klimatet – på denna planet ter sig om 100 år? Gå 100 år tillbaka i tiden, vilken vetenskapsman kunde då förutsäga 1900-talets oerhörda tekniska utveckling? De är ju vetenskapsmän, inte siare.

För övrigt borde väl denna varma vinter vara skonsam mot miljön – det går åt mindre energi för att värma upp våra bostäder, det är väl egentligen jättebra?

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Vilken grund har du för ditt tvivel?.. Eller är det just TVIVEL? Är tvivel något man kan bygga sitt agerande på? ;-)

9:56 PM  
Blogger Janne A said...

Koffe: Ett exempel: I går hörde jag en meteorolog säga att det i dag onsdag skulle vara uppehållsväder. Men det har snöat hela morgonen. Med den prognosen i åtanke blir det inte enklare att tro på meteorologerna när de siar om vilket klimat som råder på jorden om 100 år ;–)

9:36 AM  

Post a Comment

<< Home